20 feb. 2009

Prostia nu e o boala

As vrea de multe ori cand calatoresc in Romania sa simpt ca ma gasesc in aceasi Romanie, m-am saturat sa vad atatea diferente de la o regiune la alta , sau sa fiu mai precis m-am saturat sa mi se spuna " a voi ardeleni sunteti cu tare ..." sau a voi moldoveni , olteni faceti cu tare.....".Nu pot sa inteleg de unde atata ura intre oameni din aceasi tara dar regiuni diferite, de parca nu am manca aceasi paine sau poate ca asa e , nu mancam aceasi paine.Painea de la Cluj e facuta din faina ungureasca sau care e treaba ?! Ma enerveaza sa vad atata discriminare in jurul meu.De fapt ma enerveaza nepasarea si superficialitatea, ma enerveaza cand un om nu stie sa zambeasca.Oameni din sudu Romaniei nu stiu sa zambeasaca , nu stiu sa rada sunt atat de incruntati si mai grav ei le stiu pe toate.
Un lucru care m-a socat a fost cand cineva m-a intrebat " daca Maramuresu e judet ", cand am auzit....ca ma intreaba asa ceva am zis prima data ca nu aud bine ca mai apoi sa-mi cataloghez propri prieteni foarte urat . NU credeam ca e posibil asa ceva.
Cand eram in liceu ne spunea profesorul de geografie un om de altfel prezentabil ca americani nu stiu nici macar sa ne localizeze din punct de vedere continental.Bun asta as mai intelegeo dar sa traiesti in Romania si sa nu sti unde e Suceava macar ca pozitie geografica sa o localizezi, fara sa te mai intereseze ce vecini are.
Daca am ajuns in halu asta e grav si ce, e mai grav ca asta e generatia care peste zece ani o sa vina la conducerea tarisoarei asteia in care Maramuresu sar putea sa fie in Ucraina iar Suceava in Bulgaria.Uni dintre noi stimam si respectam prostia , in cazu asta traiasca prostia din noi.