26 mai 2010

Nu departe de noi

Oameni se chinuie de o bucata buna de vreme sa descopere ce este dincolo de cerul pe care al vedem noi in fiecare zi.
Seara ziceam ca pe cer se vad luminitele din lumea de dincolo , ferestrele adica stelele sunt locurile prin care cei curiosi trag cu ochiul spre tera. Dar cate ferestre sunt pe cerul asta , se pare ca exista destul de multi curiosi care privesc la fratii lor de pe pamant .
Deci ne-am pus deacord ca dincolo de cerul asta intunecat seara mai exista o lume , una sclipitoare de data asta . Ma inspirat foarte mult un castel sclipitor undeva pe un fundal deosebit , ceea ce ma duce cu gandul ca acolo ar putea fii organizata societatea dupa modelul unor mici inparatii, fiecare cu hotarul si rgulile ei .Ami amintesc acum de exemplu de imparatia printesei de gheata, tot acolo precis ca domneste si doamna Toamna care supravegeaza printr-un ocher mare rodu pamantului si trimite spiridusi la inceputul anului sa , sadeasca seminta rodului, binenteles ca asta se face prin colaborare stransa cu domnia sa Primavara in a carui imparatie spiridusii se ingrijesc de hranirea si cresterea vietatiilor astfel incat sa devina frumoasa , frumosi la sfarsit de toamna. Primavara e mama printului Aprilie , Vara e mama lui Augustus dar si a Iuliei , familie numeroasa . Iarna al are ca fecior pe Printul Decembrie , asta intodeauna e cel mai sclipitor dintre toti .
Apoi daca mai exista o lume dincolo de ceea ce ne este noua permis sa vedem inseamna ca mai exista si o luna si un soare altul fata de care al stim noi .

Poate exista si ceva suprem in toata chestiunea asta care ar trebui sa lacuiasca izolat undeva in lumea respectiva , sa fie oare un castel sclipitor undeva pe luciul unui ocean sub o luna plina care sa ai fie strajeru de incredere . Iar apa oceanului sa ai fie oglinga universului , si sa nu aiba nimic de facut toata ziua de cat sa mai intoarca cate o fila din imensa carte a universului subteran.....