19 oct. 2010

Eterna trecere

Ti-ai trecut privirea peste aceste silabe si lumea ta le-a sorbit in trecut. Ai avut de multe ori gandul că fiecare gest este expresia unui alt gest de odinioara, ca nimic nu mai deschide porti decat mintea si inima ta se joaca cu o bulca de timp. Lumea ta linistita s-a cutremurat cand ai aflat ca iubirea, adevarul si dreptatea sunt fantomele frumoase care te-au făcut sa visezi insa fiinta lor din carne si oase este o vesnica promisiune.
Ai avut acest gand cu siguranta când te-ai facut mare si ai invatat lucruri despre traiectoria oamenilor si, mai profund, despre traiectoria vietii. Ca toti sclipim si ardem in uraganul vietii, ca toti ne asezam, ninsori de cenusa, pe fundul oceanului nefiintei spre a intelege linistea, ca nici o soarta nu este mai inalta decât un varf de munte si fiecare varf de munte va fi macinat de vant si ploi pana cand se va preface in nisipul fin de pe buza malului, sarutata de nefiinta, val cu val.
Ai avut acest gand si te-ai speriat, ai avut acest gand si te-ai imbatat cu viata, ai avut acest gand si te-ai temut ca iti vei pierde copilaria.

Inca nu a trecut de tot anul acesta , dar mesajul mi se pare mai interesant decat o anumita temporalitate in care ar trebui sa se incadreze melodia aceasta.