2 sept. 2010

Terapia scrisului frumos

Hai sa scriem despre dragoste. Povesti incredibile cu intorsaturi pe masura. Iubiri imposibile care se aduna acolo jos in stomac sa-si mestece durerea. Sa scriem despre dragoste cu furia neputintei de a mai iubi dar cu speranta la puterea "n".

Sa scriem despre strazi ude si zambete fugare, despre esarfe cu parfumul "ei" sa scriem despre mii de kilometri de cautari desarte, despre dueluri si cai albi sub ziduri moarte. Sa scriem mii de pagini doar despre un sarut, sa ii desfacem anatomia-n mii de molecule.

Sa scriem despre o privire, o singura privire ca aceea a lui Cicikov in Suflete Moarte cand pentru o clipa s-a crezut capabil de o iubire mai presus de sine. Sa scriem despre dragoste-n mizerie sau razboi despre povestea unui pian atins de mainile unei fete batrane care regreta eternul colonel.

Sa scriem , despre o nunta ca-n povesti, sa scriem despre-un hippiot plin de mister sa ne salvam prin scris si sa chemam iubirea cu incantatii celte, sa ploua peste soare si sa ne ninga ambrozie, oriunde te invarti pe orice strada orice copil de-o schioapa sa stie o poveste despre iubirea dintre un el si-o ea...sa fie oriunde un fir de agatat...ca sa te poti salva, ca sa mai poti zambi sau ca sa-ti speli privirea cu lacrimi de o zi...cam multe prosti.