25 aug. 2010

Minte versus suflet

Iubim cu sufletul sau cu mintea? Ne gandim oare sentimentele? Negociem?
Fara imaginatie, fara fantezie, lucrurile ar fi plictisitoare. Mental traim momente, iubim persoane.
Daca iubim ceea ce gandim despre o anumita persoana, ne iubim propriile proiectii. Si oare ce inseamna sa iubesti? Sa cauti sa te regasesti in el/ ea sau sa il/o completezi?Pai sa privim lucrurile in felul urmator. Daca un puzzle ar avea toate piesele la fel, n-ar mai iesi nimic. Piesele trebuie sa fie diferite si sa se imbine perfect pentru a crea o imagine finala de ansamblu. Uneori suntem tentati sa confundam sentimentele. Analizam omul de langa noi, il bagam intr-o masinarie de scanat pentru a vedea daca corespunde asteptarilor, standardelor noastre. Si daca cu trecerea timpului persoana de langa noi se schimba, ce facem?
Valurile superficialitatii ne impiedica sa ajugem in larg. Noi facem surf si ne bucuram doar cand valurile sunt la inaltimea potrivita. Uitam sa ne bucuram de linistea apei si nici macar nu suntem curiosi sa ii aflam adancurile. Sau poate suntem, dar prea rar.
Multi oameni marturisesc ca iubesc mai intai mental, iar apoi, dupa o perioada de probe, daca personajul corespunde asteptarilor pe care le au, lasa culoar liber iubirii. Intrebati de ce nu pot iubi pur si simplu, fara sa cunoasca, au raspuns ca un om trebuie sa-ti placa pentru ceva. Daca stii care e acel ceva, ai dat deja un click mental . Nu poti sa-l iubesti pur si simplu pe el, omul, fara sa-l cunosti macar. Si daca nu-l cunosti si simti ceva mai special vorbim de atractie fizica. Si ca sa-i descoperi sufletul trebuie ca mai intai sa-ti placa altceva.Extrem de important este si sincronul iubirii. Esential chiar. Partenerii isi aleg ritmul iubirii. Important este sa te sincronizezi cu cel de langa tine. Nu poate ca unul sa danseze vals iar altul step.Intai iubim mental si apoi cu sufletul? Nu cumva iubim persoana (d)in mintea noastra?
Sunt cazuri in care vedem un diamant intr-o biata piatra si avem o perceptie total gresita. Atunci iubim mental, in imaginatia noastra.Pana la urma iubirea se poate realiza cu mintea , sufletul sau cu amandoua , acum depinde pana la ce nivel vrem sa ajungem.