10 aug. 2010

Cat de adevarat este ?

Cat de adevarata este zicala " nu stii niciodata cu adevarat ce ai pana cand nu-l pierzi"...Omul este o fiinta tare ciudata. Intotdeauna isi doreste lucruri, isi stabileste scopuri/teluri, isi construieste vise pe care le urmeaza, are dorinte, aspiratii...este mereu in cautare de ceva sau a cineva. In momentul in care reuseste sa capete ceea ce-si doreste uita sa se bucure de ele, uita ca si le-a dorit, uita ca parca avea nevoie de ele si? si incepe sa-si doreasca altceva, incepe un alt drum...
Indiferent de cat sau ce am avea intotdeauna ne vom dori altceva. Nu stim sa ne bucuram de prezent pentru ca majoritatea dintre noi traiesc in speranta zilei de maine. Maine va fi altfel.Oare?
Credeam ca am invatat lectia asta, pentru ca viata m-a pus in situatii in care sa-mi dau seama ce este cu adevarat important. Dar astazi am aflat ca imi mai trebuie multe ore de curs astfel incat sa pot da examenul de absolvire a materiei.
Daca anul trecut imi doream sa fac x astazi imi doresc sa am y si ignor cu desavarsire faptul ca am reusit sa fac x, uit in fiecare zi sa ma bucur de reusita mea.
Ii neglijam periodic pe cei care ne sunt alaturi in orice circumstante pentru ca stim ca ei ne vor iubi indiferent de ce vom face sau ce nu vom face. Gresit.
Nimeni n-ar trebui sa ia de bun pe nimeni. Daca cineva te iubeste apreciaza-l.
Daca cineva te iubeste si tu nu simti la fel nu-ti bate joc de sentimentele lui, incearca sa-l intelegi si sa nu-l faci sa sufere.
Daca cineva te iubeste si tu nu simti la fel macar ai decenta si bunul simt incat sa apreciezi si sa nu profiti la maxim de premisa creata.
Daca ai doi prieteni buni fi sigur ca stiu ca tii la ei pentru ca iti garantez ca nu exista altii ca ei, toti putem fi inlocuiti dar niciunul nu este mai bun decat originalul.
Iubeste-ti familia in fiecare clipa pentru ca timpul petrecut cu ei este cu adevarat pretios si pentru ca ei sunt singuri carora le pasa cu adevarat de tine.
Daca iubesti pe cineva nu-i reprosa niciodata ca tu ai iubit mai mult sau sacrificiile pe care le-ai facut pentru iubirea respectiva. Adu-ti aminte ca nu te-a obligat nimeni sa iubesti pe nimeni si orice ai fi facut pentru persoana respectiva ai facut pentru ca asa ai simtit.
Apreciatii pe cei care va fac sa zambesc, va fac sa simtiti, va cutreiera sufletele si va lasa amprente asupra lor cu arta lor atunci cand traiesc si nu dupa ce ne-au parasit.


Doar pentru ca pare fericit nu inseamna ca este. Nimeni nu stie ce este in sufletul altei persoane. Nimeni nu poate trai si simti in locul nimanui.