20 sept. 2010

Redescoperirea

Opreste-te pentru cateva minute. Opreste-te acolo unde toti cei din jurul tau sunt in apogeul trecerii lor prin lume. Opreste-te exact in momentul in care totul pare sa fie la viteza maxima. Ofera-ti prilejul de a te vedea transpus in fiecare dintre ei. Uita-te atent si analizaza ce ai ajuns. Priveste-i cum te privesc si da-ti seama ca si tu te-ai privi la fel. Analizeaza-i: incaltamintea, pasii, haina de piele sau blugii, umbrelele sau tigara din mana stanga.

Toti te privesc cum ii privesti si nimeni nu te intelege de ce tu stai iar ei se misca, de ce tu esti ciudatul. Ai ajuns ciudat doar pentru ca te-ai privit in oglinda sociala pentru cateva minute. Nu mai faci parte din masa de oameni prea grabiti sa se opreasca si ei cu tine si sa se priveasca in altii, prea putin inteligenti poate. Esti exclus acum, dat la margine. Nu ca ai vrea sa te mai intorci...ti-ai dat seama ce ai ajuns si acum vrei sa fi altfel. Nu mai vrei sa fi obisnuit, nu mai vrei s ate amesteci in paleta lor de culori, mai mai suporti NORMALUL si vrei sa fi TU. E cel mai bun exercitiu de cunoastere.

Acumj FUGI! fugi repede...cat poti tu de tare. Misca-te mai repede ca ei. Fugi intr-un loc in care nu acoperisul blocurilor dau linia orizontului. Fugi oriunde, in orice loc ce iti permite sa fi tu. Fugi de ei. Fugi de ordinar. Fugi de obisnuit. Fugi de ceea ce ai fost si nu erai cu adevarat.