22 aug. 2010

Gandul

Gandul este o forta imensa, una dintre cele mai puternice arme pe care omul o poseda, desi de cele mai multe ori nu este constient de acest lucru.
Inainte de orce exista un gand, el fiind punctul de plecare a unei actiuni, este oarecum sufletul ratiuni. Oamenii acorda o foarte mare atentie aspectului fizic, isi modeleaza corpul, incearca sa manance cat mai sanatos, dar foarte putini sunt aceia care se ocupa si de sanatatea lor mentala. Ideal ar fi sa consumam zilnic o portie de ganduri, ganduri pozitive.
Puterea gandului a fost demonstrata printr-un experiment simplu.Se pune apa in doua vase , care se ingheata, iar timp de cateva luni adresezi cuvinte de iubire, multumire, fericire, unuia din vase , iar celuilalt cuvinte de ura, nemultumire, tristete. Rezultatul va fii uimitor. Vasul cu apa care a fost incarcat cu cuvinte pozitive a capatat forma unor cristale, iar cel care a fost incarcat cu, cuvinte cu valenta negativa era diform. Experiment facut de Emoto Masaru.
Avand in vedere ca noi suntem apa in proportie de 70 - 90 % , impactul gandurilor asupra noastra si a mediului este extraordinara. Mintea noastra nu sta locului nicio clipa asa ca ar fii bine sa fim mai atenti cu ce o hranim.Gandul este cea mai puternica unealta cu care ne putem sculpta si cu care putem crea lumea.
Avand in vedere ca inca de cand ne-am nascut gandirea ne-a fost modelata de catre tot felul de factori, familie, societate, media, ar trebui pe cat posibil sa nu incercam sa gandim "lucrurile" importante, ci sa le simtim, sa le traim.

Manipularea este prezenta peste tot in jurul nostru, miliarde de mesaje subliminale ne bombardeaza creierul la fiecare secunda. Gandirea e sanatoasa cand nu ne-a fost modelata, cand porneste de la simtire.

Sentimentele se oglindesc in ganduri, atunci cand gandurile sunt curate, clare, cand simtirea este congruenta cu gandul.